• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z życia naszej formacji
[Obrazek: 85_08_09_20_5_04_15.png]

numer 9: 13 kwietnia 2021 roku

W Al-Faktoriji odbyła się uroczystość pożegnania korwet "Bawełna" i "Bialenit", które stały się częścią Bialeńskich Bojówek Faradobusów w ramach Gwardii Rzeszy Bialeńskiej. Okręty odpłynęły w stronę bazy morskiej w Jedisan i już niebawem rozpoczną służbę patrolową. Na nabrzeżu z marynarzami i oficerami spotkał się Prezydent Republiki, Lew Wolnogradu, Sułtan Faradobaju, Najwyższy Zwierzchnik Sił Zbrojnych RB, Najwyższy Dowódca Gwardii Rzeszy, Główny Dowódca Bialeńskich Bojówek Faradobusów generał brygady rezerwy brygadier Ametyst Faradobus, który podziękował im za dotychczasowy trud i życzył powodzenia. W przemówieniu nawiązał on do chlubnych dziejów bialeńskiego oręża:

Towarzysze, ja mam 98 lat, mam wszystkie możliwe choroby, i tu wymieniam - półpasiec, lumbago, rwę kulszową, Towarzysze, i szczypanie jąder przy czym dźwigary jąder mam zainfekowane florą bakteryjną pochodzącej z południowej części Wolnogradu, wiek siedemnasty, ja wiem? gdzieś coś takiego, masy kałowe, które później przemycałem jako kumumkulusy z… drobno ciętą sieczką w tych korwetach skarlandzkich, i to się rozpierdoliło później w wojną dwudziestojedno-trzydziestosiedmioletnią, i nie znalazłem, wiecie Towarzysze, więcej już ochoty i czasu żeby wojnę dwudziestosiedmio-trzydziestojednoletnią poprowadzić jako dwudziestosiedmio-trzydziestojednoletnią . nie chciało mi się ją… także jesteśmy potęgą jeżeli chodzi o gwardię… gwardię yy lenną wspierającą Gwardię Rzeszy Bialeńskiej. Dobrze o was, jak widzicie, mówię na Sejmie... Medycejski dzwoni, odpływajcie!

[Obrazek: Obraz.png]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Z życia naszej formacji - przez Ametyst Faradobus - 08-09-2020 16:07
RE: Z życia naszej formacji - przez Ametyst Faradobus - 13-04-2021 13:39

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości