• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o utworzenie wspólnoty.
[Obrazek: 3_23_06_19_9_19_15.png]

1. Zgodnie z ustawą Sejmu Rzeszy Bialeńskiej o wspólnotach lenn i wolnych miast z dnia 26 kwietnia 2021 roku jako Burmistrz Lisewa, Właściciel Lenna Razorno i (tymczasowy) Zarządca (chyba bo Thomasa chwilowo nie ma ostatnio, a dawnych uprawnień mi nie odebrał) Lenna Lisendorff zgłaszam wniosek o utworzenie wspólnoty na terenie Półwyspu Lisewskiego nazwanej Departamentem Lisewskim, które będzie obejmowało Wolne Miasto Lisewo oraz lenna Razorno i Lisendorff.

2. Burmistrz Lisewa z chwilą utworzenia Departamentu Lisewskiego otrzymuje tytuł "Prefekta Departamentu Lisewskiego".

3. Dział "Półwysep Lisewski" otrzyma nazwę "Departament Lisewski"

[Obrazek: 3_28_03_20_4_51_48.png]

Nie ukrywam, że choć wspólnota jest od dawna w zasadzie faktem, to zastanawiałem się nad jej nazwą. Nazwa "stan" jest moim zdaniem nazbyt amerykańska, znowu "gubernia" jest dla mnie nazbyt rosyjska... postanowiłem więc sięgnąć do nazewnictwa rodem z Księstwa Warszawskiego (ma oczywiście wzorce francuskie, ale mi to nie przeszkadza), bo zawsze armia KW budziłą moją sympatię i zainteresowanie. Znowu ustawowy "region" to moim zdaniem trochę na wyrost bo regionami określamy Rzeszę i DB, "związek", a szczególnie "zjednoczenie" to trochę trąci "socjalizmem" (w każdym razie mi się to tak "słabo" kojarzy). A więc wybrałem nazwę "Departament" i tytuł "Prefekt"... co nie jest sprzeczne z ustawą i moim zdaniem brzmi dobrze. Departament Rzeszy Bialeńskiej - chyba dobrze dobrane?

Wiadomości w tym wątku
Wniosek o utworzenie wspólnoty. - przez Ronon Dex - 26-04-2021 21:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości