04-05-2021 12:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2021 12:45 przez Ametyst Faradobus.)
Ok, to niech to będzie taka mała stacja na samym osiedlu. Wpisuję do planu. To się wydaje nawet sensowne - pracownicy lotniska mieszkający we Flegmanach będą mogli szybko przyjechać jedną stację i dostać się do pracy. Przy okazji ulokowałbym na osiedlu kilka hoteli służących podróżnym i pracownikom lotnictwa.
Poza tym zebrałem dotychczasowe i wpadłem na następujące pomysły:
4 Wolnograd Południowy
5 Żółkiew
6 Leśna Dziura
7 Osiedle Dwulecia - nowe osiedle mieszkaniowe, które otworzymy z okazji rocznicy powołania Rzeszy
8 Wolnograd Zachodni - trochę daleko od centrum, ale Wrocław Zachodni też jest w jakimś polu zupełnie poza miastem, nawet bym się tu wzorował (będą tam różne sklepy, centra handlowe, hurtownie, zakłady pracy itp)
9 Wólka Poleska - też jakaś miejscowość satelicka
10 Wolnograd Północny
11 Nowe Miasto - nowoczesny rejon nieco na północ od ścisłego centrum, do opisania (coś jak paryska dzielnica La Défense, która też leży w pewnej odległości od centrum Paryża, tak samo moskiewskie Moscow City albo Izmaiłowo)
12 Choroszcz Poleska
13 Osiedle Zaauteskie
Poza tym zebrałem dotychczasowe i wpadłem na następujące pomysły:
4 Wolnograd Południowy
5 Żółkiew
6 Leśna Dziura
7 Osiedle Dwulecia - nowe osiedle mieszkaniowe, które otworzymy z okazji rocznicy powołania Rzeszy
8 Wolnograd Zachodni - trochę daleko od centrum, ale Wrocław Zachodni też jest w jakimś polu zupełnie poza miastem, nawet bym się tu wzorował (będą tam różne sklepy, centra handlowe, hurtownie, zakłady pracy itp)
9 Wólka Poleska - też jakaś miejscowość satelicka
10 Wolnograd Północny
11 Nowe Miasto - nowoczesny rejon nieco na północ od ścisłego centrum, do opisania (coś jak paryska dzielnica La Défense, która też leży w pewnej odległości od centrum Paryża, tak samo moskiewskie Moscow City albo Izmaiłowo)
12 Choroszcz Poleska
13 Osiedle Zaauteskie
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)