Iwan Pietrow napisał(a):Trochę dużo tego jest na jednym obrazku... Może rozbić grafiki na te o instytucjach i te o terytorium Bialenii? Dodatkowo, może jakoś bardziej urozmaicić tło?
Ametyst Faradobus napisał(a):A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?
Iwan Pietrow napisał(a):W sumie to jest nawet lepszy pomysł. Takie małe grafiki o poszczególnych instytucjach w Bialenii, np. wyłącznie o prezydencie, czy Zgromadzeniu Narodowym.
Można zrobić mniejsze, przede wszystkim zauważyłem, że szerokość 1200 pxs jest za duża, bo forum zmniejsza i robi się to mniej wyraźnie (tutaj jest ten problem nieczytelności). Zapewne przejdę na 1000 x 800 pxs... szerokość 1000 pxs nie jest zmniejszana. Wtedy wejdzie mniej i będzie obrazków więcej - zapewne rozbiję informację z jednej "tablicy" na dwie... albo i na trzy.
Natomiast jestem przeciwny "urozmaicaniu tła"... tło powinno być jednolite (te ozdobniki tylko zmniejszają czytelność), a kolor jest chyba w miarę dobrze dobrany, choć mogę z odcieniem pokombinować.
Posprawdzam jak to najlepiej zrobić... pewnie wszystkiego do wyjazdu nie zdążę, ale zobaczymy.