• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualna Lista państw uznawanych
Cytat:Od dawna jestem zdania (co parę razy wygłosiłem), że należy kompletnie niezależnie od innych kwestii (np. omawianego traktatu) rozpocząć przewód sądowy w Radzie Republiki i wreszcie uznać działania pewnej grupy dawnych "Bialeńczyków" za zdradę narodową, osądzić i np. odebrać odznaczenia i inne przywileje (np. folwarki), uznać za nieważne akty prawne podpisane z S***macją itd. W sumie trochę na przykładzie realowym np. Vichy... był to niby legalny (prawnie) rząd, nawet uznawany "do końca" choćby przez USA - ale po wojnie jednak uznany za zdradę, wraz z konsekwencjami dla niektórych dygnitarzy.
Ja bym taki surowy nie był. Stowarzyszenie podpisał Bajtuś, który przecież zrobił dla Bialenii i jej niepodległości bardzo wiele dobrego. Z resztą nie tylko on liczył, że uda się dogadać z Sarmacją. Początkowo nikt nie spodziewał się, że potraktują nas w taki sposób. Nawet ja, choć Sarmacji nie lubię, przez pewien czas liczyłem, że współpraca może wyjść wszystkim na dobre.

Zdrajcami są, moim zdaniem, tylko ci, którzy chcieli zrobić z Bialenii zwykłą sarmacką prowincję (czyli Burbon i Piccolomini vel Zabieraj). I o ile nie popieram odbierania im wszystkiego, to z pewnością Burbon powinien stracić tytuł Bohatera Bialenii za 2018 rok.

Wiadomości w tym wątku
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-06-2021 21:40
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Iwan Pietrow - 12-03-2022 18:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości