Ametyst Faradobus napisał(a):...że londyńskie dziady chyba nie zawierały umów międzynarodowych.A jak niby mieli to robić, skoro tego typu emigracyjne ośrodki władzy działają tylko na mocy uznania. Aby byc rządem trzeba kontrolować terytorium (nie kontrolowali od wrzesnia 1939) lub/i miec uznanie międzynarodowe - a te przestali mieć z chwilą uznania TRJN. Potem byli już tylko klubem towarzyskim i niczym więcej. Nie dopasujesz tego do sytuacji tego "rządu" RB w (tfu) Sarmacji... bo oni byli uznawani, przynajmniej przez część państw.
Tutaj właśnie bardziej pasuje właśnie sytuacja rządu francuskiego Vichy... niektórzy ich nie uznawali (Wielka Byrtiania), ale np. USA uznawało do końca - choć traktowało jako przeciwników wojennych. Prawnie byli rządem Francji, ale po wojnie uznano ich za zdrajców (we własnmym kraju), z różnymi konsekwencjami - dla niektórych "mocno nieprzyjemnymi".
Zdrajcy bieleńscy, którzy usiłowali zrobić z Naszego Kraju prowincję S***macji teoretycznie działali legalnie (zgodnie z prawem) - co nie zmienia faktu, że można wytoczyć proces i uznać to za Zdradę Narodową w niepodległej Republice Bialeńskiej - bo działanie przeciwko suwerenności kraju za taką zdradę moze być uznane. Niech sąd (RR) rozstrzygnie... w odpowiednio przeprowadzonym procesie.
Andrzej Swarzewski napisał(a):Zdrajcami są, moim zdaniem, tylko ci, którzy chcieli zrobić z Bialenii zwykłą sarmacką prowincję (czyli Burbon i Piccolomini vel Zabieraj). I o ile nie popieram odbierania im wszystkiego, to z pewnością Burbon powinien stracić tytuł Bohatera Bialenii za 2018 rok.A ja bym im odebrał wszystko... tym dwóm indywiduom, chcącym zrobić z Naszego Kraju prowincję parszywej S***macji.
Andrzej Swarzewski napisał(a):Stowarzyszenie podpisał Bajtuś, który przecież zrobił dla Bialenii i jej niepodległości bardzo wiele dobrego.Bajtuś to Bohater Narodowy i nasza V-kolumna... pamiętaj, że w tajemnicy przed zdrajcami tworzył nasze obecne Forum. Czasem trzeba się przebrać w mundur wroga... ja też wróciłem na stanowisko D-cy SZ RB za parszywego Bourbona, udając że jestem za działaniem w Srajmacji. A Ty też sporo poudawałeś i pokłamałeś tym sarmackim kundlom na początku naszych wspólnych działań na rzecz odzyskania suwerenności RB.