• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualna Lista państw uznawanych
Ametyst Faradobus napisał(a):...że londyńskie dziady chyba nie zawierały umów międzynarodowych.
A jak niby mieli to robić, skoro tego typu emigracyjne ośrodki władzy działają tylko na mocy uznania. Aby byc rządem trzeba kontrolować terytorium (nie kontrolowali od wrzesnia 1939) lub/i miec uznanie międzynarodowe - a te przestali mieć z chwilą uznania TRJN. Potem byli już tylko klubem towarzyskim i niczym więcej. Nie dopasujesz tego do sytuacji tego "rządu" RB w (tfu) Sarmacji... bo oni byli uznawani, przynajmniej przez część państw.

Tutaj właśnie bardziej pasuje właśnie sytuacja rządu francuskiego Vichy... niektórzy ich nie uznawali (Wielka Byrtiania), ale np. USA uznawało do końca - choć traktowało jako przeciwników wojennych. Prawnie byli rządem Francji, ale po wojnie uznano ich za zdrajców (we własnmym kraju), z różnymi konsekwencjami - dla niektórych "mocno nieprzyjemnymi".

Zdrajcy bieleńscy, którzy usiłowali zrobić z Naszego Kraju prowincję S***macji teoretycznie działali legalnie (zgodnie z prawem) - co nie zmienia faktu, że można wytoczyć proces i uznać to za Zdradę Narodową w niepodległej Republice Bialeńskiej - bo działanie przeciwko suwerenności kraju za taką zdradę moze być uznane. Niech sąd (RR) rozstrzygnie... w odpowiednio przeprowadzonym procesie.

Andrzej Swarzewski napisał(a):Zdrajcami są, moim zdaniem, tylko ci, którzy chcieli zrobić z Bialenii zwykłą sarmacką prowincję (czyli Burbon i Piccolomini vel Zabieraj). I o ile nie popieram odbierania im wszystkiego, to z pewnością Burbon powinien stracić tytuł Bohatera Bialenii za 2018 rok.
A ja bym im odebrał wszystko... tym dwóm indywiduom, chcącym zrobić z Naszego Kraju prowincję parszywej S***macji.

Andrzej Swarzewski napisał(a):Stowarzyszenie podpisał Bajtuś, który przecież zrobił dla Bialenii i jej niepodległości bardzo wiele dobrego.
Bajtuś to Bohater Narodowy i nasza V-kolumna... pamiętaj, że w tajemnicy przed zdrajcami tworzył nasze obecne Forum. Czasem trzeba się przebrać w mundur wroga... ja też wróciłem na stanowisko D-cy SZ RB za parszywego Bourbona, udając że jestem za działaniem w Srajmacji. A Ty też sporo poudawałeś i pokłamałeś tym sarmackim kundlom na początku naszych wspólnych działań na rzecz odzyskania suwerenności RB.

Wiadomości w tym wątku
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Ronon Dex - 09-06-2021 21:41
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Iwan Pietrow - 12-03-2022 18:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości