• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualna Lista państw uznawanych
AndrzejSwarzewski napisał(a):...kiedy wiele osób pokazało swoje prawdziwe oblicze: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...66#p305224
No niestety pokazało... w tym historycznym temacie w sumie najbardziej mnie zawiodło zdanie Piotra z Haselandu, którego uważałem za v-przyjaciela, było - minęło. Stare dzieje.

AndrzejSwarzewski napisał(a):Znaczy się, ja mam stosunek do wszelkich tytułów, folwarków, itd. taki stosunek, że są one nagrodą za dotychczasową działalność. Dlatego nie popieram żadnych degradacji, czy to Petaina, czy Jaruzelskiego. Burbon też jakoś na swoje folwarki i odznaczenia zasłużył.
Jednak są czyny, w przypadku których przeszłe zasługi (choć Bourbon specjalnych nie miał... za to wzorowo się odznaczali i hurtem sobie folwarki nadawali) jednak tracą na znaczeniu. Wyrachowany spisek w celu podporządkowania Naszego Kraju odwiecznemu wrogowi... no to już jest przesada. W realu takich ludzi stawiało się "pod ścianą"... a jemu niech jego sarmaccy panowie może jakiś pomnik postawią (chociaż stare powiedzenie głosi, że "szpeigom się dobrze płaci, ale pomników się im nie stawia"), bo w RB to parszywe indywiduum powinno być uznane za zdrajcę i pozbawione wszelkich odznaczeń czy tytułów.

Wiadomości w tym wątku
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Ronon Dex - 09-06-2021 22:36
RE: Aktualna Lista państw uznawanych - przez Iwan Pietrow - 12-03-2022 18:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości