• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialenia a Kolej Transnordacka
Jakakolwiek firma prywatna będzie czyjaś... Jakakolwiek instytucja będzie miała wpływy państwowe. Firmę prywatną zarząd tej kolei w każdej chwili może zwolnić i nic z tego nie wynika. Jeśli to samo zrobisz z instytucją to już masz gotowe zadrażnienia międzypaństwowe.

A do mojej firmy Bialenia jako państwo nic nie ma. Zauważ, że swego czasu realizowałem kontrakt dla Suderlandu i walczyłem tam z komunistami, czy rząd RB coś do tego miał? Nie. Czy jak dawno temu wynajmowali najemników RS w ZSKHIW to Bialenia była w to zaangażowana? Też nie...

Inne moje prywatne firmy dostarczały sprzęt do obcych krajów i też odbywało się to zupełnie niezależnie od naszego państwa. Co niektórzy to nawet chyba uznania nie mieli...

W Bialenii panuje swoboda gospodarczą i nawet ustawa zabrania mieszania się państwa do działań firm prywatnych.

Tak więc jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości dotyczące "uprzywilejowania" to co najwyżej mojej osoby - prywatnej, a Bialenii, bo Bialenia jako taka do moich firm nic ma. W sumie jak tam zdecydujecie, ale prawda jest taka, że to raczej kupa roboty z tym będzie by to dobrze zrobić, a profitów raczej z tego nie będzie... no bo niby jakie? Darmowe bilety...

Wiadomości w tym wątku
RE: Bialenia a Kolej Transnordacka - przez Ronon Dex - 19-06-2021 05:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości