• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Logistyka i nie tylko... temat dedykowany ZSKHiW.
Ametyst Faradobus napisał(a):2 x warsztat ruchomy UVM-2-66 (?)
UVM-2-66H to oznaczenie ciągnika siodłowego, jest na stronie... w dziale sprzętu logistycznego - samochody ciężarowe średniej ładowności. Oznaczenie warsztatów czy w ogóle tych naczep specjanych nie robiłem, ale możemy to szybko załatwić:
- naczepa to STM-2 (naczepa do UVM-2)
- dodatkowe litery precyzujęce rodzaj zabudowy: "WM" (warsztat mechaniczny), "WE" (warsztat elektrotechniczny) czyli jedna STM-2WM i jedna STM-2WE (analogicznie STM-2HQ - ruchome stanowisko dowodzenia itd.).

Natomiast do logistyki to raczej dałbym samochody terenowe UVL-1, a nie AST-3... te ostatnie dla pododziałów bojowych raczej.

Ametyst Faradobus napisał(a):niestety nie mogę w Twojej ofercie znaleźć tego pojazdu ewakuacyjnego.
Co to tego pojazdu ewekuacyjnego to nie możesz go znaleźć, bo niestety stare katalogi były na starym forum (mam je oczywiście zabezpieczone i u siebie na dysku), a obecne dotycza tylko sprzętu uzywanego w SZ RB (sa nieco okrojone) - ten pojazd miał nazwę RVT-1, a w SZ RB sa używane RVT-2A i RVT-2B - na innych podwoziach czyli czołgu T-2. Natomiast RVT-1 ma podwozie o takim samym rodowadzie, jak proponowana Tobie dla tych jednostek OT haubica samobieżna 152mm. Co nawet pasuje, bo takie pojazdy zwykle tworzono z podwozi starszych czołgów, już wycofywanych z ekspoloatacji... to był sobie jakiś tam wcześniejszy czołg, już dawno nieużywany - a podwozia użyto do różnorakiego sprzętu, w tym wozu ewakuacyjnego.

Wiadomości w tym wątku
RE: Logistyka - przez Ametyst Faradobus - 13-06-2021 12:14
RE: Logistyka - przez Ronon Dex - 13-06-2021 12:59
RE: Logistyka - przez Ametyst Faradobus - 13-06-2021 15:11
RE: Logistyka - przez Ronon Dex - 13-06-2021 17:12
RE: Logistyka i nie tylko... temat dedykowany ZSKHiW. - przez Ronon Dex - 05-07-2021 20:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości