Ametyst Faradobus napisał(a):A swoją drogą jak robimy z monopolem BNSF? Bo dołączenie do tego całego systemu spowoduje konieczność dopuszczenia innych spółek, głównie zagranicznych, do korzystania z naszej infrastruktury w zakresie transportu towarów.Zasadniczo nie widzę problemu... to co ustaliliśmy to nie tyle monopol co podział ról pomiędzy BLK (transport pasażerski) i BNSF (transport towarowy). Nic dziwnego gdy pociągi zagraniczne przywożą towary do naszego kraju, przecież w realu się też na granicach nie przeładowuje...
Zresztą nawet gdy podejmą działania wewnętrzne czyli przewiozą jakieś towary pomiędzy naszymi miastami (w sumie nie wiem jak tam ten system ma działać) to my możemy przewozić towary u nich, zyskują w sumie całkiem spory rynek usług. Co więcej świetnie to będzie pasowało do naszej nazwy Bialeńsko-Nordacka Spółka Frachtowa. Będziemy dzięki temu mieli zasięg ogólnonordacki. Mnie to pasuje... Jak nam się działania w ich systemie spodobają to możemy sobie zwiększyć stan posiadania sprzętu i rozwinąć działania na szerszą skalę.
PS. Na razie jestem na etapie tworzenia zbiorczej mapy tras kolejowych w RB (na Wyspie Bialeńskiej bo czekam czy masz jakieś jeszcze pomysły na Anatolii). Linie naniosłem muszę wrzucić nazwy wszystkich stacji i wykombinować jakieś oznaczenia kategorii odcinków. Przy okazji wyciągnę z tego wykaz tras dla BLK i zrobię mapkę dla BLK. Na końcu się zrobi dla BNSF...