23-07-2021 11:58
Ametyst Faradobus napisał(a):Stacje Kolei Rzeszy mamy zasadniczo zebrane, mogę nawet zrobić jakiś wygodny ich wykaz, więc chyba pierwszoplanowym zadaniem wydaje się zebranie informacji na temat przystanków na Anatolii.W obecnej nanoszę (w wolnych chwilach, bo w robocie siedzę) nazwy miejscowości/stacji na mapę linii kolejowych na Wyspie Bialeńskiej. Mam nadzieję, że dzisiaj skończę i zabiorę się za mapowanie Anatolii (jak Ametyst zrobi swoje... chociaż samo nanoszenie torów głównych mogę zacząć, bo to mamy zaplanowane wcześniej), co potrwa krócej bo tam jednak na razie mniej linii i stacji. Sądzę, że w niedzielę skończę (w sobotę mam wyjazd na strzelnicę, a potem "podsumowanie wyników"). Skoro na tym etapie nie muszę nanosić klasy torowisk to powinienem się wyrobić... jak nic nie wyskoczy. Bo w sumie nanoszenie nazw i klas torów to najdłuższa robota, samo nanoszenie linii nie jest specjalnie czasochłonne.
Potem zrobię wykaz taboru dla poszczególnych przedsiębiorstw kolejowych w RB oraz systematycznie będę nanosił klasy torowisk.