25-07-2021 14:26
' napisał(a):Do jutra powinienem siąść do uzupełnienia stacji pobocznych, bo niestety pół nocy spędziłem w szpitalu dla rozrywki, więc dzisiaj jestem średnio w formie.Dobra... wobec tego wstrzymam się z tą klasyfikacją torowisk, aby nie poprawiać - bo to zwykle dłużej trwa niż naniesienie na gotowe miejsca.
Jedna sprawa pod zastanowienie... na Anatolii. Tak gdzie są tereny wojskowe, to ze względu na specyfikę Anatolii w zasadzie funkcjonują samowystarczalne (pod względem infrastruktury - szkoły, sklepy, usługi, budownictwo mieszkaniowe itp.) miasteczka liczące po kilkanaście, a czesem i 20-30 tysięcy mieszkańców - bo w tych bazach często jest ładnych kilka tysięcy, a w niektórych ponad 10 tysięcy żołnierzy. Nie ma pobliskich miast, a więc ci żołnierze i ich rodziny mieszkają na terenie wojskowym. Warto by to zaznaczyć na mapach oraz jakoś ponazywać (na razie, na szybko wstawiłem numery wzięte od baz sił powietrznych) - masz jakieś pomysły nazewnicze? Przydało by się kilkanaście nazw dla takich miasteczek. Ja jakoś nigdy nie maiłem inwencji do takich nazw... pomożesz?
Postaram się dzisiaj zrobić spis taboru dla istniejących przesiębiorstw kolejowych i zebrac to w jakimś temacie... może otworzę temat w "Przedsiębiorstwach", gdzie dokonamy zgłoszenia naszych kolei do Kolei Transnordackiej?