27-07-2021 18:08
Ametyst Faradobus napisał(a):Tak korzystając z wizyty w siedzibie biura przypomniałem sobie o tym niedokończonym projekcie i zastanawiam się czy by go nie usunąć z mapy i na jakiej zasadzie? Może pozostawmy jednak Pretorię jako pierwsze miasteczko założone w górach i może kiedyś wykorzystamy je przy eksploracji tamtej części Anatolii?Same granice niedoszłego Boerlandu z mapy usunę, bo projekt upadł (wylądował w archiwum) - pomysłodawcy zabakło najwyraźniej chęci i czasu. Pretoria oczywiście pozostaje... zgodnie z zasadą, że miast po nieudanych projektach zasadniczo nie usuwamy (choć były od tego odstępstwa, to generalnie na Anatolii pozostały ślady dwanych lenn i niedokończonych pomysłów).
Jednak zastanawiam się czy planowane klimatu jakoś nie odtworzyć... zastanawiam się na "poświęceniem" kilku folwarków i wystapieniu o drugie lenno, w stylu jakiego dużego rancza. Może właśnie w południowoafrykańskim klimacie... Mam nawet parę grafik czyli odrzucone pomysły przez Janka Sapechę. Muszę z tym pomysłem przespać... jakoś mnie trochę pociągają jakieś "ranczeskie" klimaty. Może warto...