• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komunikat specjalny - nieobecność konduktorska i regencja
Wolnograd, 10 sierpnia 2021 roku
O Ś W I A D C Z E N I E
Prezydenta Republiki Biaeńskiej

w sprawie planowanej nieobecności

Obywatelki i Obywatele Bialenii,

tak jak już zapowiadałem kilkukrotnie w drugiej połowie sierpnia przez większość czasu będę w realowych podróżach i moja aktywność w mikronacjach ulegnie maksymalnemu ograniczeniu. Mam świadomość, że pozostawiam Bialenię w nie najlepszej sytuacji demograficznej i aktywnościowej. Wierzę jednak głęboko, iż mój urlop pozwoli mi umocnić siły wewnętrzne tak, abym mógł na nowo w pełni i z całym zaangażowaniem wypełniać obowiązki konduktorskie.

Tego rodzaju sytuacja tworzy konieczność przekazania uprawnień prezydenckich innej osobie. Ostatnie wydarzenia uświadomiły mi, że do takiej roli należy wyznaczyć człowieka cieszącego się powszechnym autorytetem. W normalnej sytuacji byłby to Wiceprezydent Ronon Dex, który jednak w tym momencie również przebywa na długim urlopie. Bardzo cieszę się, że zadania tego zgodził się podjąć nowo mianowany Minister Marek Bajtuś - osoba powszechnie lubiana i szanowana, zasłużona w walkach o niepodległość, będąca kustoszem naszego zaplecza informatycznego. Począwszy od najbliższej soboty (14 sierpnia) aż do końca sierpnia otrzyma on pełnię uprawnień głowy państwa. Zarówno pozostałych członków mojego Gabinetu, jak i wszystkich Obywateli proszę z całego serca o wsparcie go w ciągu nadchodzących tygodni.

Mój wyjazd nie oznacza, że całkowicie stracę kontakt z sytuacją w kraju. Mam nadzieję, że będę miał stały dostęp do internetu, który pozwoli mi na śledzenie forum chociażby przez komórkę. Stały kontakt do mnie posiada mój Sekretarz, Minister Karol Medycejski, Wiceprzewodniczący Biura Interwencji Obywatelskich, a także Ministra Akrypa Ali Shariati oraz Generał Iwan Pietrow. Do nich można zwracać się w sprawach pilnych, które będą wymagały mojego osobistego zaangażowania. Ja sam powinienem, jak już zaznaczyłem, co jakiś czas zaglądać na forum zatem będę się starał odpowiadać na wiadomości prywatne. Pozostaję w nadziei, że moja nieobecność nie spowoduje załamania się struktur państwa, które pozostawać będzie pod zarządem moich współpracowników.

Wasz prezydent

[Obrazek: thumb_85_17_06_19_6_28_41.png]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Komunikat specjalny - nieobecność konduktorska i regencja - przez Ametyst Faradobus - 10-08-2021 18:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości