• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2. Debata Potrzeba reform konstytucyjnych
Cytat:Natomiast wszelkie głosy o "zamykaniu interesu" proponuję schować do szafy. Miałem w realu takiego pradziadka, który po śmierci żony biadolił o rychłej śmierci, wyrył sobie własne nazwisko na gotowym nagrobku i łaził tam palić samemu sobie świeczki. Umarł ćwierć wieku później jako żwawy dziewięćdziesięciolatek. Takie luźne skojarzenie.

Jestem dziadem, to biadolę.

Cytat:Muszę przyznać, że mój urlop od Bialenii pozytywnie wpłynął na obycie w kwestiach nordackich. Co prawda daleko mi do Andrzeja, bo brzydzę się "discordami", ale coś tam zacząłem działać na Nordacie, zostałem gubernatorem terytorium zależnego Brodrii, w samej Brodrii też zacząłem sprawy ogarniać, a dzięki kolejnej próbie stworzenia map Nordaty zaczynam mieć tam pewne kontakty. Ogólnie chyba mogę pomóc w pewnym zakresie, ale ministrem d/s Nordaty powinien zostać Andrzej.

Wbrew temu, co napisałem powyżej w realu jestem na granicy zoomerstwa, więc to prawie druga strona kontinuum wiekowego (podobnie jak Ametyst, Iwan, czy Andrzej), także z pewnością łatwiej mi dogadać się ludźmi tworzącymi resztę v-państw nordackich. Rzeczywiście, Andrzej najbardziej "siedzi" w tamtym środowisku. I tu właśnie mam pewną obawę. Nie zrozumcie mnie jednak źle - nie mam wcale nic osobiście do Andrzeja, chodzi mi o pewne obiektywne czynniki. Zawsze przy takiej okazji głośno myślę, czy ktoś będący mocno zaangażowany w różnorakie środowiska zagraniczne, będzie w stanie w kontaktach z tymi środowiskami kierować się na pierwszym miejscu interesem Bialenii podczas sprawowania takiej funkcji. Z drugiej stony wielkich alternatyw personalnych tutaj nie mamy, chyba że Iwan ew. wyraziłby chęć zaangażowania się w tym obszarze. Ja jednak nie decyduję w Bialenii o sprawach personalnych w rządzie, więc tylko sygnalizuję zagadnienie.

Wiadomości w tym wątku
RE: Potrzeba reform konstytucyjnych - przez Karol Medycejski - 08-09-2021 14:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości