• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[DYSKUSJA] Czy fantastyczny kierunek Mikroświata ma sens?
m².r napisał(a):Jeżeli jest to panel z cyklu "Co Pastorowi Chujeckiemu smakuje na obiad" - zasadniczo mi tam smaczy Diuna, Star Wars, szeroko pojęte Sci-Fi, etc. Nawet zrobiłem coś ze stylu Pikniku na skraju drogi w ramach Sclavinii - ale wszyscy się wypieli.

Jak coś zostanie w tej materii przedsięwzięte, to proszę mnie informować, jestem potencjalnym zainteresowanym.
Znasz mnie już chyba wirtualnie na tyle, że "jeżeli coś zostanie przedsięwzięte" to bedzie to "poważnie" (w sensie wirtualnym) robione... a więc zapisuję Ciebie jako pierwszego chętnego. Ja osobiście to raczej Star Gate (wszystkie serie i spinoffy), Space 1999, Serenity itp. Ale jeżeli zaczniemy to przewiduje totalne pomieszanie stylów i wzorców... czyli może być Star Wars obok Star Trek oraz razem ze Star Gate i innymi. Tak by każdy znalazł coś co lubi - mnie pomieszanie stylów totalnie nie przeszkadza, a nawet mi się to podoba.

Tak totalnie na szybko...

Coś z SGU:

[Obrazek: WqTzENY.png]

[Obrazek: L7kx29g.png]

[Obrazek: KwHvyku.png]

[Obrazek: 50uMYtR.png]

Nie wiem jaki wzorzec, może po prostu wyobrażnia modera - ale ten staek był przeze mnie użyty w narracji pobyty na księżycach Gigasa w 2016 (dam radę to odnaleźć na dysku):

[Obrazek: ID7KhqX.png]

[Obrazek: jWW6tjb.png]

Coś przewidziane dla Andrzeja-Reptilianina (jeszcze nie przerobiona tekstura... tylko mi się spodobał to sobie zaciągnąłem), o ile się nie mylę to jest ze Star Treka:

[Obrazek: WYE7t4W.png]

[Obrazek: CXgbAiP.png]

Tego mam sporo, zresztą i nasz Korpus Kosmiczny nie wygląda przecież źle, sprzęt mamy też cześciowo rodem ze Sci-Fi.

Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):Jeśli chodzi o "science" to na wiele z mojej strony nie liczcie, ale w "fiction" chętnie bym się w jakiś sposób włączył.
Odpowiednie przmyślenie i organizacja czegoś takiego powinna pozwolić na to by połączyć miłośników fantastyki nie gubiącej zanadto członu "science" i miłośników totalnej "fiction". Moim zdaniem to wykonalne... o ile będą chetni do zabawy.

Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):Nie wiem czy ktoś z Was oglądał "The 100"...
A jakże... serial może trochę nierówny, były sezony świetne i były słabe, ale ogólnie w mojej ocenie bardzo pozytywny.

A sam pomysł... no cóż, do wykorzystania - jakieś odnalezienie "portalu", jakiś "tunel podprzestrzenny" czy jak w SGU przejęcie statku zawansowanej i wymarłej cywilizacji... i "zwykli ludzie z Bialenii" mogą znaleźć się w zupełnie innym świecie, z różnymi formami życia, odmiennymi technikami itd. Samo "spięcie fabuły" odrealowej Bialenii, z "innymi światami" nie powinno nastręcząc trudności. To tylko pole do fantazji...

Wiadomości w tym wątku
RE: [DYSKUSJA] Czy fantastyczny kierunek Mikroświata ma sens? - przez Ronon Dex - 08-10-2021 20:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości