• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W poszukiwaniu nowego mitemu [Ordyński 2021]
Cytat:Aha, jeszcze mogę zaoferować się do różnych spraw administracyjnych. Przykładowo chętnie poprowadzę dalej wykaz kawalerów orderów i odznaczeń, który stworzyłem. Mogę też pomagać w przygotowaniu postanowień i innych aktów prawnych, bo nie ukrywam że zależy mi na tym, aby utrzymał się wprowadzony przeze mnie zwyczaj konsekwentnego umieszczania postanowień w Biuletynie.
Jak nie będę mógł się w czymś połapać, to na pewno zwrócę się o pomoc. 

Cytat:Sam pomysł nowej stolicy jest ciekawy, choć jeśli/kiedy powstanie to faktycznie uczyniłbym z niej nową stolicyę RB, a Wolnograd pozostałby stolicą Rzeszy. Rzesza działa dobrze, nawet w stanie kryzysu aktywnościowego coś się w niej działo.
Dobry pomysł. Rzesza jest nieco konserwatywna, na jej czele stoi Lew Wolnogradu, więc nie ma sensu robić tam rewolucji.
Cytat:Budowa nowoczesnej metropolii to ciekawe wyzwanie... jednak nie do końca za sensowne uważam powołanie samego Ministerstwa Budownictwa. Po pierwsze nie ma nas aż tylu by tworzyć takie bardzo tematyczne ministerstwa, a po drugie przypomina mi to trochę kaczystowskie tworzenie ministerstw na siłę, byle tylko stołki były. Jeżeli już to pomyślałbym nad jakimś "Ministerstwem Infrastruktury", którę łączyło by więcej spraw, także np. komunikację itd.
Może być i Ministerstwo Infrastruktury. W każdym razie nie jest to sztucznie stworzony stołek, bo budowa nowej stolicy to jeden z głównych celów najbliższej kadencji (obok korekty ustrojowej).

Wiadomości w tym wątku
RE: W poszukiwaniu nowego mitemu [Ordyński 2021] - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 11-10-2021 08:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości