Cytat:Dobra, już wiem, skąd wyniknął mój błąd - w opisie mapy Anatolii jest podana informacja, że kwadrat podstawowy to 500 pxs na 500 pxs, czyli tak jak dla mapy Wyspy Bialeńskiej. Jednocześnie 1 piksel to 500 metrów, stąd takie duże wyniki wychodzą. Wypadałoby to zaktualizować, bo wprowadza w błąd.
Masz rację... to jest dość stara wersja mapy (nowszej niestety nie miałem... Maciej ma na płytach, ale chyba ciężko zajęty bo jakoś nie ma czasu mi przesłać). Nie zauważyłem, że nie zostało to poprawione (w nowszej było), cieszyłem się, że choć taką znalazłem.
Trzeba poprawić tak jak było to już zrobione, tylko "zniknęło" w "mroku dziejów" - czyli, że na mapie głównej (Wyspa Bialeńska) jest 500 x 500, a na mapie Anatolii 250 x 250 itd.
Cytat:Podziałka zaś jest mało czytelna i trochę na oko trzeba szacować, jaką długość ma poszczególny kwadrat.Również słuszna uwaga... zrobię opisy tak by były czytelniejsze.
Cytat:W sumie trochę szkoda, że tak wyszło, bo będę musiał pozmieniać nieco koncepcję regionu...Chyba nie za bardzo - co najwyżej dane liczbowe. To obszar wielkości Belgii możesz zrobić tam sporo miast.
Jak chcesz to weź kawałek mapy Anatolii, powiększ - nanieś to byle jak, nawet Paintem i prześlij. Mogę zrobić wycinek dla Twojego lenna w innej skali. Dla swojego też będę robił, a więc to nie problem bo będę robił siatkę z kwadratem dużym na 1000 x 1000 pikseli. Będziesz miał wtedy arkusz o wymiarach boku na jakieś 2500-3000 psx (zależy ile miejsca na opisy będzie).
Na ogólnej mapie Anatolii da się największe, a na szczegółowej wszystkie