• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expose Prezydenta
Ze swojej strony chciałbym, zgodnie z zapowiedziami, zaznaczyć że jeśli chodzi o prowadzenie polityki zagranicznej dokona się nieformalny podział. Konduktor jako osoba zaangażowana w sprawy nordackie osobiście przejmie pod tym względem ster, a ja będę go wspomagał w sposób techniczny. Do moich zaś bezpośrednich obowiązków należeć będzie utrzymywanie i rozwijanie relacji ze "starym" Polinem, co stanowić będzie kontynuację mojej polityki z czasów niedawnej prezydentury i poprzedniego sprawowania przeze mnie urzędu ministra. Coś, na co chciałbym położyć nacisk to wyznaczenie osoby odpowiedzialnej za sprawy każdej mikronacji, z którymi łączą nas umowy międzynarodowe. W większości przypadków będę to ja (ot choćby ZSKHiW z przyczyn oczywistych, RON i Austro-Węgry bo tam bywam) albo Obywatel Prezydent (wspomniana Nordata) jednak liczę na to, że w końcu uda się obsadzić przynajmniej część etatów ambasadorskich.

Dodatkowo pragnę usprawnić system zarządzania naszą dyplomacją. W pracach ministerstwa uczestniczyć będą z automatu wszyscy bialeńscy ambasadorowie, a także Ci z Was, którzy zgłoszą się do pełnienia funkcji sekretarzy stanów - swego rodzaju doradców ministra i "lotnych" ambasadorów wykonujących konkretne misje. Gorąco zachęcam do angażowania się i obejmowania wspomnianych funkcji - lista osób je sprawujących będzie na bieżąco aktualizowana, a aktywnych pracowników resortu będę regularnie przedstawiał do nagród. Dodatkowo mam w planach wyznaczenie miejsca, w którym publikowane będą jednolite materiały przeznaczone dla naszych placówek - w ten sposób ambasady obsadzone i nieobsadzone będą mogły łatwiej informować zagranicę o tym, co się u nas dzieje. Z kolei wykaz państw uznawanych zostanie poszerzony o odnośniki do umów łączących nas z danym krajem, a także do naszych placówek na jego terenie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Expose Prezydenta - przez Ametyst Faradobus - 17-10-2021 20:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości