• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konsultacje społeczne ws. budowy Stolicy
Cytat:Czy taka lokalizacja nowej stolicy nie jest zbyt "peryferyjna"?
Może lepszą lokalizacją byłoby jej umieszczenie nad rzeką Ankarą, np. w okolicy tego rozlewiska skąd wypływa rzeka Bełtawa? Gdzieś na stylu kwadratów J8 i J9...
W tym przypadku mam dobrą komunikację z różnymi rejonami kraju. Umieszczenie stolicy we wschodniej części Anatolii powoduje, że odległość do północnych rejonów Wyspy Bialeńskiej przekroczy 2500 km. Umieszczenie w proponowanej przeze mnie okolicy to maksymalnie 1200-1300 km do każdego punktu w kraju
Hmmm, może faktycznie moja propozycja lokalizacji jest skierowana zbytnio w stronę peryferii. Ale jednym z celów przeniesienia stolicy jest właśnie przyspieszenie rozwoju Anatolii, skupienie uwagi na największej z naszych wysp.
Twoja propozycja jest, moim zdaniem, zbyt blisko Portu Arthurberg. 
Co powiesz na lokalizację w kwadracie I13, nad rzeką Derwichą? Jest bliżej środka państwa niż moja pierwsza propozycja, ale bardziej na zaniedbanych dotąd terenach niż propozycja Twoja.

Wiadomości w tym wątku
RE: Konsultacje społeczne ws. budowy Stolicy - przez Iwan Pietrow - 20-10-2021 10:51
RE: Konsultacje społeczne ws. budowy Stolicy - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-10-2021 14:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości