• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja pracy Wydziału
Drodzy Sympatycy Nauki,
Wydział Wojskowy rozpoczął działalność w świetnym stylu, czas na nauki humanistyczne. Podoba mi się forma stworzona przez Ronona, numerowane wykłady, każdy na konkretny temat. Stąd moje pytanie do Was, jaki kierunek chcielibyście, żebym utworzył najpierw? O czym z dziedziny nauk humanistycznych najchętniej byście przeczytali i podyskutowali? Planuję serię dziesięciu wykładów z wybranej przez Was dziedziny (a potem może kolejnych, ale to odległa przyszłość). Mam następujące propozycje:
1. Politologia (która byłaby autorskim dostosowaniem podstaw politologii realnej do rzeczywistości mikronacji) z elementami historii politycznej Bialenii. 
2. Historia internetowa Bialenii.
3. Geopolityka (teoretyczne podstawy realnej geopolityki, następnie omówienie poszczególnych państw i regionów mikroświata).
Jeśli macie inne propozycje (które mógłbym ogarnąć, bo np. filozofii raczej bym się nie podjął ze względu na to, że moja wiedza nie jest zbyt usystematyzowana i raczej skupiam się na interesujących mnie dziedzinach [na 82% na maturze w zeszłym roku wystarczyło, ale Akrypa ma potężnie większą wiedzę ode mnie]), to jestem na nie otwarty. Generalnie chodzi mi o to, żeby ktoś był moimi wykładami zainteresowany i żeby nie była to sztuka dla sztuki. Wink 
Jeśli ktoś jest zainteresowany stworzeniem wykładów z jakiejś dziedziny na WNH, to również proszę zgłaszać chęć w tym wątku.

Wiadomości w tym wątku
Organizacja Wydziału Nauk Humanistycznych - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26-05-2019 22:04

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości