• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reorganizacja działu Rzeszy
Towarzysze,

jako nowy Lew Wolnogradu pozwolę sobie rozpocząć mój pontyfikat od pół formalnej dyskusji na temat działu Rzeszy Bialeńskiej na forum. Umożliwi to nam wszystkim szybkie przystąpienie do pracy, więc z jednej strony proszę o uwagi i rady, a z drugiej jednak o samodyscyplinę, przynajmniej co do bardziej podstawowych kwestii, bo chciałbym rychło zwołać Reichstag.

Osobiście proponuję następujący podział:

DZIAŁ RZESZA BIALEŃSKA

1. Poddział "Władze Rzeszy"
>podpoddział "Administracja Lwa Wolnogradu"
>podpoddział "Sejm Rzeszy Bialeńskiej"
2. Poddział "Wolne Miasta Rzeszy"
>podpoddziały wolnych miast
3. Poddział "Lenna Rzeszy"
>podpoddziały lenn (tworzone na życzenie lennika, jeśli lennik będzie chciał się ograniczyć do jednego wątku to też będzie mógł)
4. Poddział na luźne dyskusje o jakiejś fajnej nazwie. Ewentualnie można obejść się bez niego i prowadzić je w dziale głównym Rzeszy.

Alternatywą, jaka przychodzi mi do głowy jest podział geograficzny, aby wymieszać miasta z lennami i zbliżyć do siebie te, które leżą niedaleko siebie, ale to do rozważenia. Pierwsza opcja jest chyba trochę bardziej przejrzysta. Myślę też, czy by nie wyróżnić jakoś działu z Wolnogradem jako stolicą, co nada jej nieco bardziej metropolitarny charakter.

Zapraszam do dyskusji.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Reorganizacja działu Rzeszy - przez Ametyst Faradobus - 27-05-2019 18:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości