• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii
Po bardzo długiej przerwie powracam do formowania Pułku Reprezentacyjnego Bialeńskich Sił Zbrojnych i teraz pojawia się pytanie, gdzie robić dobre screenshoty? Zauważyłem, że w Napoleonie nie ma zwyczajnego kreatora scenariuszy co utrudnia pracę. Musiałbym się rozejrzeć pośród modów, aby móc zrobić screeny wszystkich szyków.

Aktualnie zależy mi na zrobieniu następujących szyków na poczet uroczystości;

Duży szyk
20x3 (20 żołnierzy w każdym kolorze sił zbrojnych) + 3 oficerów w kolorach sił zbrojnych + poczet sztandarowy (+ poczet flagowy) + dowódca kompanii, razem 60 szeregowych + 1 (2) podoficerów + 6 (8 oficerów)

Średni szyk
16x3 (16 żołnierzy w każdym kolorze sił zbrojnych) + 3 oficerów w kolorach sił zbrojnych + poczet + dowódca kompanii, razem 48 szeregowych + 1 podoficer + 6 oficerów

Mały szyk
12x3 (12 żołnierzy w każdym kolorze sił zbrojnych) + 1 oficer + poczet + dowódca kompanii, razem 36 szeregowych + 1 podoficer + 4 oficerów.

Każdy szyk byłby wykorzystywany w zależności od wagi uroczystości. Np. Duże szyki tylko na najważniejsze uroczystości państwowe, powitania głów państw. Średni na mniejsze uroczystości regionalne, uroczystości z udziałem prezydenta, powitanie mniej ważnych gości zagranicznych. Małe szyki na uroczystości najniższej rangi, powitania ambasadorów.

Towarzyszu Marszałku co sądzicie o takim podziale? Ceremoniał także będzie przygotowany.
[Obrazek: FlYScNM.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii - przez Piotr Romanow - 28-10-2021 21:04

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości