02-11-2021 17:52
(02-11-2021 17:25)Helwetyk napisał(a): To jeszcze żyje istnieje? :OTylko teoretycznie.

(02-11-2021 17:34)Hewret z Gerwenu napisał(a): Jedno forum dla Nordaty było w 2018 r. z czasów prezydentury Wolferine'a (osobiście łączyłem chyba z 4 fora w jedno). Potem doszło do jakiegoś rozpadu, do "hewretowskiego puczu", następnie powrotu do państwowego forum i do przeprowadzki do Sarmacji.Tamta sytuacja to bardzo odstraszający przykład, może właśnie pamięć o Forum Państw Nordaty zniechęca wielu do integracji...
(02-11-2021 17:34)Hewret z Gerwenu napisał(a): Ta misja w Bialenii to mission impossible. xD Siłowo próbowałem przekonać ludzi (vide teoria "Bialenia to śmietnik historii"), ale się nie dało i musiałem odpuścić (i odejść).Postanowiliśmy już na samym wstępie w 2012 r., że Sarmacja jest naszym zasadniczym rywalem. Dążymy do stworzenia alternatywy wobec sarmackiego miru. Temu służył BiaBroHas, temu służy integracja nordacka, temu służy sojusz z Dreamlandem. Bialenia totalnie nie pasuje na sarmackiego junior partnera.
Co nie zmienia faktu, że Sarmacja dla indywidualnych obywateli ma wiele zalet i jestem w stanie zrozumieć tych, którzy dają się skusić. Ja jednak wybieram budowę alternatywy.