02-11-2021 17:57
(02-11-2021 17:02)Helwetyk napisał(a): Najbardziej naturalnym miejscem byłoby forum Księstwa S[biiiiip]…Uprasza się o nieużywanie słów wulgarnych na Forum...
(02-11-2021 17:16)Kaspar Waksman napisał(a): In fact, domena wraz z całym forum dla Nordaty jest, i sobie stoi, można je przerobić na wizję p. Dexa i zacząć działać w tych ramach, ot. chociażby tam prowadzić debaty na temat Wspólnoty. Kwestia taka, czy każdy z nas podpisze taki dokument.A dlaczego by nie... Sam to proponowałem, a więc jest moje poparcie, a tego co wiem to Andrzej i Ametyst również nie są przeciwni takiej inicjatywie.
Wymyśmy sobie jakąś nordacką "UE" i spróbujmy współpracy w ramach międzynarodowych na Nordacie. Nie wiem zacznijmy od jakiś wspólnych pomysłów na komunikację (może da się jakoś wtedy dograc ten pomysł z kolejami), może pobawmy się w badania v-kosmosu - bo to poza naszymi krajami to może się dogadamy. Możemy pobawić się w jąś narracyjną gospodarkę międzynarodową. I w ten sposób spórbujmy się "dotrzeć".
Integracja informatyczna Nordaty mogłaby nastąpić, ale dopiero za jakiś (dłuższy czas) i musi to być efekt praktycznych działań, a nie "traktatów" i pomysłow bez praktyki realizacyjnej. To musi być proces, musimy sami się do tego przekonać... wtedy tylko ma to szanse powodzenia.