• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nabór do służby dyplomatycznej
Cytat: Podoba mi się koncepcja konsulów generalnych. Masz już jakieś konkretne propozycje personalne?

Nie generalnych a honorowych. Generalne co do zasady prowadzi państwo wysyłające za swoje pieniądze, a na ich czele stoją obywatele państwa wysyłającego. Konsul honorowy jest najczęściej obywatelem państwa przyjmującego. Nie chcę tu rzucać nazwiskami, bo takie sprawy ustala się najpierw z samymi zainteresowanymi, ale jak najbardziej mam. Poza tym będziemy otwarci na wszystkich chętnych - także z krajów, w których ambasad nie mamy.

Cytat:Ametyst, o Muratyce zapomniałeś [Obrazek: sad.png]

Tu jest kwestia techniczna - w wykazie ambasad nie figurujecie, bo po prostu nigdy nie zdążyliśmy u Was otworzyć ambasady i tu jest to faktycznie moje zaniedbanie. Trzeba to nadrobić. Za aprobatą Prezydenta otworzę w Muratyce placówkę Bialenii - możemy to nawet zrobić przy okazji szczytu (będę tylko prosił o plik z Waszym herbem/godłem). Jeżeli wśród nas znajdzie się kandydat na ambasadora to super, ale jeśli nie to będziemy gotowi mianować kogoś spośród Waszych obywateli takim właśnie konsulem honorowym i czasowo powierzyć mu klucze do poselstwa (oczywiście z konkretną gratyfikacją).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Nabór do służby dyplomatycznej - przez Ametyst Faradobus - 03-11-2021 18:07

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości