• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrum Gastronomiczno-Handlowe
Raczej pozostanę w Sądzie Ludowym a w wyborach wystartuję na jesieni. Ciekawym zjawiskiem jest fakt że gdy zaczyna robić się chłodniej, na poważnie uaktywnia się u mnie chęć do politykowania. Natomiast gdy przychodzą cieplejsze dni nie mam już takiego zapału w tej dziedzinie. Sądzę że ja również mógłbym nieco rozruszać polityczną scenę i wystawić własne ugrupowanie, nawet w tej chwili, bez żadnego zaplecza. Wydaje mi się jednak że robienie polityki w pośpiechu wiąże się ze sporym ryzykiem. Natomiast gdybym stworzył coś w rodzaju ruchu społecznego miałbym szanse na dotarcie ze swoimi hasłami do któregoś z ugrupowań co mogłoby skutkować stworzeniem czegoś absolutnie orginalnego. W takim ujęciu tworzę Akcję Miłośników Fantastyki i Piłki Nożnej. W węższym zakresie kładziemy nacisk na wspieranie działów RPG i Mikronacyjnej Ligi Piłkarskiej. Szerszy zasięg to połączenie futbolizacji z romanizacją. Proponujemy zmianę swoich personaliów na trzy członowe tj. imię, nazwisko, przydomek rodzinny gdzie obowiązują imiona Rzymskie, nazwiska piłkarskie a pełną dowolność zostawiamy przy wyborze przydomka. W podobnym guście zmiana dotyczy Kobiet z tą różnicą, że One już musiałby czerpać z męskich personaliów, które mogą rzecz jasna wybrać samodzielnie. Przykładowo od Honoriusza - Honoria, Juliusza - Julia, Gajusza - Gaja itp. Owa zamiana ułatwi weryfikację członków AMFiPN'u, którzy zobowiązują się do równoległej działalności na obu płaszczyznach tj. posiadania klubu piłkarskiego oraz wzięcia udziału w sesji RPG. W tejże działalności za metodę posłużą wspólne zainteresowania a siłą będzie kolektyw. Czy bylibyście zainteresowani stworzeniem takiego Lobby ?

Wiadomości w tym wątku
RE: Centrum Gastronomiczno-Handlowe - przez Janek Sapieha - 30-05-2019 12:25

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości