10-11-2021 15:44
(10-11-2021 13:46)Ametyst Faradobus napisał(a): Mam na początek drobną uwagę co do mojego biogramu: zauważyłem, że w gali orderowej dałeś mi, Rononie, Medale "Zasłużony dla Rozwoju Regionów" i "Zasłużony dla Nauki i Kultury" wersje z dwoma okuciami. Ja jestem podwójnym kawalerem obydwu tych złotych medali, a podwójne nadanie oznacza się jednym okuciem (1 nadanie - sama wstążka bez okucia, 2 nadanie - jedno okucie, 3 nadanie - 2 okucia). Rzecz jasna jest to pierdoła, ale możesz poprawić w wolnej chwili.Poprawię... za dużo tej dłubaniny, w robocie 8-9 godzin godzin na kompem i potem w domu stronka. Momentami już na oczy nie widzę jak się gapię w ekran, to po****liłem.
Ale nie dzisiaj - dzisiaj wracam do domu otwieram whiskacza i piję, nawet do kompa nie podchodzę. Jutro to zrobię... zresztą zamierzam poświęcić kilka godzin na stronę, bo w powszednie dni, po robocie to już za dużo czasu nie mam.
(10-11-2021 14:52)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Może opiszemy biogramy najważniejsze, a nieaktywnych od dłuższego czasu Bialeńczyków, np. Macieja Kamińskiego i Jana Kaniewskiego. Pamięć o nich nie powinna nigdy zgasnąć.Słusznie... sam o tym myślałem, przygotujesz te biogramy? To dobry pomysł, bo z aktualnymi obywatelami się wstrzymać postanowiłem troszeczkę. 15 listopada święto to rozdasz odznaczenia. Po co mam robić gale i za chwilę poprawiać. Oczywiście będzie je trzeba aktualizować po każdym święcie, ale to będzie już robota bieżąca. Teraz jest wszystko na kupie to do święta odpuszczę te kwestie.
Generalnie mam hasło: W Nowy Rok, z Nową Stroną...
- co oznacza, że zostało mi 1,5 miesiąca. A to kupa roboty - jeszcze nie wiem czy wiecie, ale trzeba ją będzie przetłumaczyć, a Helwetyk już mi nakreślił na czym to polega... to jest w odpowiednim miejscu wpisywanie (nie na samej stronie, ale w FTP) po kolei odpowiedników wszystkich użytych tam słów.