• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń
Przyszło mi do głowy kilka bardziej konkretnych pomysłów:

1. Nowy order wojskowy możemy nazwać po prostu Orderem Zasług Wojskowych.
2. Zacząłem zastanawiać się nad pewną "elitaryzacją" Orderu Niepodległości. Może warto by było wprowadzić zasadę, że aby otrzymać ON najniższej klasy należy się wcześniej dorobić OZW np drugiej klasy, a aby dostać Krzyż Wielki ON trzeba wcześniej mieć pierwszą klasę OZW? Rzecz jasna obecni kawalerowie ON, którzy nie mają OZW siłą rzeczy nie stracą orderu.
3. Wspominałem już Konduktorowi, że chodzi mi po głowie ustanowienie nowego odznaczenia cywilnego przeznaczonego dla ludzi zaangażowanych w utrzymanie i ulepszenie struktur informatycznych RB. Mogłoby ono mieć formę krzyża i być w hierarchii poniżej Bialeńskiego Krzyża Zasługi. Robocza nazwa to Krzyż Modernizatorów (a w nim 3 klasy: Brązowy, Srebrny, Złoty z możliwością kilkukrotnego otrzymania Złotego).

Dodatkowo Ronon zadeklarował się jako wykonawca medalu rocznicowego. Tu proponuję, tak jak sugerował, aby jego wizerunek był taki sam, jak w zeszłym roku (rzecz jasna z zamianą 7 na 8). Zmienić należy natomiast kolor wstążki - np środkowy pasek zielony może być czerwony. Ponadto Medal Złoty proponuję przyznać wyłącznie obywatelom aktywnym z pewnymi wyjątkami. Reszta obywateli oraz goście zagraniczni dostaną srebrny.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - przez Iwan Pietrow - 07-11-2021 13:13
RE: Wizualizacja bialeńskich odznaczeń - przez Ametyst Faradobus - 13-11-2021 15:17

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości