17-11-2021 15:43
(17-11-2021 14:03)Ferdynand Dugosz napisał(a): Forum południolandii? Toć idzie z pamięci napisać albo po prostu można na skype sprawdzić. Nie funkcjonuje już, pisze że hosting zakończył działalność. Zresztą powiem szczerze, że nie pamiętam by było tam cokolwiek wartościowego.
Forum południolandii stoi na hostingu, który przestał działać. Więc już nie stoi.
Forum republiki stało na cba, które wyłączyło je przez zmianę modelu usług, gdzie już zniknęły darmowe fora.
Potem forum stało na ct8 bo miałem bazę danych i mam bazy danych nadal, ale hosting wyłącza nieaktywne fora więc kij z tym.
I naprawdę błagam nie korzystajmy znowu z tej samej bazy danych, bo tam nawet nie szło edytora normalnego do tekstu dać. Style są przestarzałe, przystosowane do starych silników. Jest tam też mnóstwo śmieci, a ilość danych utrudnia jakiekolwiek operacje. Ja nie mam ochoty znowu działać na forum, gdzie regularnie coś się psuje i są tony przestarzałych danych z całego okresu istnienia suderlandu. Co najwyżej wrzucić to jako archiwum.
Z sentymentu zawsze obstawałem za reaktywacją forum ze starą treścią, ale jeśli jest już to technicznie niemożliwe, faktycznie należy ten pomysł porzucić a bazę wrzucić na byle jakie forum po prostu jako archiwum, tak jak Pan mówi. Dziękuję za uwagę!