• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I sesja Sejmu II Rzeszy Bialeńskiej [symbolika]
Czy umieszczenie herbów wszystkich lenn nie byłoby problematyczne? Po pierwsze, godło takie musiałoby mieć duże rozmiary i być uaktualniany. Po drugie, musiałyby powstać herby lenn, bo póki co chyba niewiele je posiada. Owszem, efekt byłby ciekawy i wyszłoby naprawdę pompatycznie. 
Natomiast kwestię flagi moglibyśmy rozstrzygnąć za pomocą wolnej sondy, chociaż istnieje zagrożenie, że o zwycięstwo powalczy Adolf Hitler z dywizjami pancernymi i magią... Mi flaga jednolicie purpurowa zbytnio by się nie podobała. 
O, łańcuch to też dobry pomysł. A gdyby Reichskrone miała być przechowywane, to jednym z tytułu Lwa mógłby być Strażnik Korony Cesarskiej.
Nadawanie folwarków uważam, że jedną z głównych prerogatyw prezydenta, ale na pewno można spróbować znaleźć jakiś kompromis... Na przykład Lew mógłby nadawać folwarki Prezydentowi (który sam sobie nadawać nie może), a pozostałym Obywatelom w ramach jakichś rozsądnych ograniczeń ilościowych. 
Odznaczenia Rzeszy wydają się być ciekawym pomysłem, natomiast nie popieram dodatkowych tytułów szlacheckich. Nie chciałbym, żeby tytuły bialeńskie straciły swoje znaczenie wskutek inflacji tytułów. 
Projekt tow. Medycejskiego bardzo cenny. Składając swoją propozycję nie miałem w pamięci, że ktoś już podobny pomysł zrealizował.  Big Grin

Wiadomości w tym wątku
RE: I sesja Sejmu II Rzeszy Bialeńskiej [symbolika] - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01-06-2019 20:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości