• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prelekcja: Wartość wielobiegunowego mikroświata
Wspaniały tekst, chłonąłem z zaciekawieniem każde słowo.
Choć jednak wydaje mi się, że włączanie się małych tworów do większych ma pozytywne skutki. Pewnie wynika to z tego, że moja ojczyzna powstała ze zjednoczenia się 3 państw i wchłaniania w siebie mniejszych krajów.
Przykładem jest Unia Nordaty Północnej, która gdyby nie zdecydowała się na wejście do Federacji Nordackiej, szybko upadłaby z powodu braku pomysłu na dalszy rozwój. Jej inkorporacja do Federacji umożliwiła prowadzenie fabularyzacji wraz z mieszkańcami innych prowincji oraz organizacje wielu wydarzeń, jak np. Dzień Zwycięstwa nad Imperializmem. Zjednoczenie tych dwóch państw przyniosło obustronne korzyści, obydwa zanotowały wzrosty aktywności i zwiększyła się u nich motywacja obywateli do działania. Federacja Nordacka żyje z inkorporowania innych państw i kraje, które pochłania też żyją dzięki niej. Wzajemnie utrzymują się przy życiu. Rozpad naszego państwa oznaczałby rozpad wszystkich państw składowych, bo same nie poradziłyby sobie na Pollinie. Aby zapobiegać separacjom prowincji, nadaje się im wysokie autonomie.
Jestem zwolennikiem jednoczenia się Pollinu, ale nie poprzez takie imperialistyczne metody jakie stosuje Sarmacja. Podczas łączenia się krajów należy zapewnić każdemu jak najwięcej wolności.
[Obrazek: pod.png]
/ <3 / Voxland i Westland

Wiadomości w tym wątku
RE: Prelekcja: Wartość wielobiegunowego mikroświata - przez Kamiljan Harlin - 07-04-2019 15:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości