23-11-2021 12:15
(23-11-2021 11:57)Ametyst Faradobus napisał(a): Jeszcze jedno pytanie: czy sprzęt będzie musiał zostać wyprodukowany czy też mamy coś w zapasie, co moglibyśmy przejąć?
Tak "pół na pół" - po dwie eskadry F-2 i A-2 miałem w Ronon Shield, ale ze względu na zmianę potrzeb (kwestia zasięgu) zostały one wymienione na F-11. Mam więc dla swoich eskadr oraz mogę jeden komplet taki sam komuś sprezentować.
Jeśli chodzi o F-2 to w Siłach Powietrznych była spora rotacja, a że już raczej jednostki w nie wyposażone nie będę "mnożone" (bo w tej roli nowocześniejszy jest F-12) to coś tam się z magazynów wygrzebie. W zasadzie pozostaje uzupełnienie tych F-2 oraz nabycie A-2... te częściowo są w magazynach, bo zamierzałem stworzyć dodatkowe skrzydło przeznaczone do wsparcia sił lądowych (nawet nowe A-2 dla jednej eskadry zostały pomalowane na kolory typowe dla samolotów z Wysp Przyjaźni), ale finalnie wziąłem z magazynów AS-4/AF-4. Skrzydło miało wtedy zadania ekspedycyjne (ochrona Wyspy Suderlandu) i maszyny STOL uznałem za bardziej przydatne wobec braku odpowiedniej ilości lotnisk.
Tak więc damy radę przy stosunkowo niewielkich nakładach inwestycyjnych.