30-11-2021 14:50
(30-11-2021 14:22)Helwetyk napisał(a): Niby zgadzam się z kol. Faradobusem, że środkowe najładniejsze, ale ostatni wydaje się najciekawszy.Mnie się znowu podoba ten najjaśniejszy... tak mi się kojarzy z monitorem komputera. Do do barwy ostatniego to ten kolor faktycznie mi się bardzo podoba - jednak mam taki pomysł by wykorzystać go przy tym proponowanym przez Ametysta Orderze Zasług Wojskowych. Bo jakiś ładny kolor będzie potrzebny, a obecny już order jest czarny. Inne kolory są mocno "wyekploatowane" to faktycznie oprę się na tym fiolecie... co by nie pisać, to pomijając formę "Purpurowe Serce" prezentuje się kolorycznie całkiem ładnie.
(30-11-2021 14:22)Helwetyk napisał(a): Komputer wydaje się mi się odrobinę zbyt dosłowny. Spróbowałbym z czymś, co symbolicznie nawiązuje do szeroko rozumianej budowy. Piramida, mur, młotki, łopaty itp.…? (Niekoniecznie wszystkie z elementów jednocześnie jak na najnowszej produkcji NBP ;-)).W sumie zastanawiałem się co by się kojarzyło z "pracami komputerowymi", ale nic sensowniejszego poza tym kompem nie wymyśliłem. Z drugiej strony, nie chciałbym, aby to znowu kojarzyło się z "medalem budowlańca"... Nie wiem, muszę nad tym spokojnie pomyśleć. Może mi coś do głowy przyjdzie...
W zasadzie mamy więc ustalona formę - od początku założeniem było, że ma to nawiązywać do Bialeńskiego Krzyża Zasługi, a kolorystyka którą Ametyst wybrał moim zdaniem może być. Mamy w zasadzie tylko jeden order z kolorem niebieskim, a i tak w innym odcieniu i różniącej się formie.