• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czasowa administracja
[Obrazek: 85_20_11_21_11_03_51.png]

W związku z długotrwałą nieobecnością Lennika od dnia 20 listopada 2021 roku Lenno "Żółkiew" pozostaje pod czasowym zarządem Lwa Wolnogradu. Od tamtej pory wielkim kniaźstwem administrują urzędnicy Rzeszy Bialeńskiej wspomagani przez resztki organów ustanowionych przez wielkiego kniazia Sapiehę.

Szanowne Państwo,

wreszcie znalazłem chwilę, aby pochylić się nad losem Żółkwi. Jest to prawdę mówiąc chyba najbardziej atrakcyjne pod względem położenia lenno w całej Rzeszy - obejmuje de facto część przedmieść Wolnogradu, a więc de facto wchodzi w skład aglomeracji. Do tej pory było, wcale mnie to nie dziwi, prowadzone dosyć chaotycznie, ale uzbierało się całkiem sporo kontentu, który chętnie bym uporządkował i wykorzystał. Chciałbym umiejscowić Żółkiew w ramach metropolii stołecznej, aby nie była wyrwanym z kontekstu kawałkiem ziemi.

Ja widzę Żółkiew jako rodzaj prywatnej osady (pato)deweloperskiej, na terenie której powstały apartamentowce, domki jednorodzinne i inne obiekty, z których Jan czerpie spore korzyści finansowe. Większość z nich może być przeznaczona na wynajem. Byłby to rodzaj parodii współczesnego budownictwa mieszkaniowego.

Sam zacząłbym od stworzenia mapki, czym mógłbym się zająć po ukończeniu mapy Mockeryshire. Do współpracy zachęcam jednak wszystkich chętnych - można obłowić się dopóki kot śpi.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Czasowa administracja - przez Ametyst Faradobus - 04-12-2021 20:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości