(03-12-2021 21:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Rada Republiki jest obecnie przede wszystkim organem sądowniczym. Jaka jest znajomość prawa u Kandydatów? Czy Kandydaci czują się na sile, by orzekać?No cóż... prawnikiem nie jestem, ale w realu kilka moich działalności wymaga znajomości aktów prawnych - nie mam problemu z rozumieniem prawa itp.
(03-12-2021 21:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Rada Republiki dysponuje prawem weta. Jakie ustawy Zgromadzenia Narodowego Kandydaci byliby gotowi zawetować?Podobnie jak przemówca... nie bardzo mam co dodać.
(03-12-2021 21:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Czy Kandydaci planują składać projekty niewiążących uchwał w jakichś sprawach? Jeśli tak, to w jakich?Znowu niewiele mam do dodania po przemówcy. Choć bardziej bym się skupił na inicjatywach legoslacyjnych - bo wrzucając Biuletyn Ustaw na stronę zauważyłem, ze warto pewne sprawy uporządkować i uprościć.
(03-12-2021 21:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jaka jest szansa, że Kandydaci przez całą czteromiesięczną kadencję będą aktywni?W moim przypadku - takie same jak dotychczas.
(03-12-2021 21:42)Joahim-von-R napisał(a): Czy kandydaci wolą łyżkę czy widelec?Osobiście najbardziej lubię noże...
(03-12-2021 21:42)Joahim-von-R napisał(a): Czy kandydaci mają ambicje by zostać przewodniczącymi RR?Mógłbym się tego podjąć - jak nie będzie lepszego kandydata. Okaże się to po wyborach... nie zamierzam uchylać się od obowiązków, ale też wpychać się przed kogoś kto będzie to robił lepiej.