• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrócenie kadencji Premiera
Drodzy Obywatele,

Z bólem serca, ale wobec ostatnich wybryków niedawno wybranego Premiera, zwracam się do Was z wnioskiem o skrócenie jego kadencji. Poniżej przedstawiam projekt uchwały w tym zakresie:

Cytat:UCHWAŁA WIECU
z xx miesiąca 202_ r. 
ws. skrócenia kadencji Premiera

Na podstawie art. 8 ust. 2 Konstytucji Brodrii z 12 czerwca 2021 r. Wiec przyjmuje następującą uchwałę:

1. Skraca się kadencję Premiera Piotra Pawłowa. Kadencja Premiera kończy się w momencie wejścia w życie uchwały.

2. Uchwała wchodzi w życie w momencie opublikowania.

Premier Piotr Pawłow wykazał w ostatnim czasie, że nie nadaje się do pełnienia jakichkolwiek funkcji państwowych. Jest to osoba wybuchowa i niestabilna emocjonalnie, która nie może pełnić funkcji Premiera Brodrii - funkcji wiążącej się z potrzebą podejmowania przemyślanych i rozsądnych decyzji, a także dążenia do dialogu i wspólnego zrozumienia.

Ktoś mi może zarzucić, że sam głosowałem za tym, aby Piotr Pawłow został Premierem. Owszem, ale w momencie oddawania głosu nie sądziłem, że w tak szybkim czasie jego zachowanie i podejście do działania w Brodrii zmieni się o 180 stopni. Myślę, że my wszyscy tak nie sądziliśmy.

W tym momencie Piotr Pawłow jest osobą, która zagraża stabilności Brodrii. Powiem więcej - według danych brodryjskiego wywiadu to osoba, która utrzymuje stałe kontakty z wrogą nam agenturą obcych v-państw. Jest to zatem osoba niebezpieczna i powinna zostać jak najszybciej usunięta z najwyższych szczebli brodryjskiego życia politycznego.

Wobec powyższego oraz w związku z tym, że nie debatujemy nad projektem ustawy, przejmuję prowadzenie obrad Wiecu w tej sprawie. Zarządzam też krótszą - dwudniową - debatę na projektem uchwały.

Zapraszam do zgłaszania swoich uwag.

Wiadomości w tym wątku
Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 07-12-2021 23:24
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 07-12-2021 23:33
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 10-12-2021 08:45
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Ronon Dex - 10-12-2021 12:40
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 07-01-2022 12:57
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 07-01-2022 13:32
RE: Skrócenie kadencji Premiera - przez Iwan Pietrow - 10-01-2022 14:30

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości