• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I sesja Sejmu II Rzeszy Bialeńskiej [symbolika]
Przygotowałem zestaw - zestaw przedstawia godło i flagę w różnych odmianach (herby, pieczęcie), do stosowania w różnych sytuacjach. Jak stwierdził Ametyst wg niego najczęściej będzie używane same godło, ale jednocześnie niekoniecznie musi mieć rację, bo inni mogą mieć inne zdanie, a sytuacje moga być różne. Dlatego proponuję zatwierdzić (oczywiście jeżeli akurat moja propozycja godła i flagi zyska uznanie i akceptację) to jako zestaw... Usankcjonujmy komplet, a jakie jego elementy będą używane najczęściej czy w ogóle - to się okaże w praktyce.

Przy okazji... w sumie wyszło to przypadkiem (bo tak mi pasowało graficznie), ale te 7 gwiazd na herbie może symbolizować Wolnograd oraz 6 lenn, których działy są na chwilę obecną w Rzeszy - czyli symbolizują niejako założycieli obecnej Rzeszy Bialeńskiej.

Jest to moja oficjalna propozycja. Sądzę, że teraz ewentualni "konkurenci" powinni przedstawić swoje "kontropropozycje", a potem po prostu wybierzmy drogą głosowania jedną w tych propozycji lub przegłosujmy (przyjmijmy lub odrzućmy) tą, jeżeli będzie jedyną. Inaczej będziemy to przeciągali w nieskończoność, bo odmienność gustów i pomysłów spowoduje, że nigdy nie zadowolimy wszystkich. Może i taki "serial" nieco napędza aktywność, ale z czasem robi się po prostu nudny i może się skończyć tak jak poprzednio czyli niczym bo w końcu nie udało się "uzgodnić wersji". Dlatego proponuje by pomysłodawcy po prostu złożyli (opublikowali) swoje wersje symboli Rzeszy i wybierzmy jedną z propozycji w drodze głosowania.

Flaga Rzeszy Bialeńskiej

[Obrazek: W25UxNO.png]

Godło Rzeszy Bialeńskiej

[Obrazek: S033XnJ.png]

Godło Rzeszy Bialeńskiej - bez podkładu kolorystycznego

[Obrazek: 16bOy1y.png]

Herb Rzeszy Bialeńskiej (bez napisu)

[Obrazek: eXi8stQ.png]

Herb Rzeszy Bialeńskiej z napisem "Rzesza Bialeńska".

[Obrazek: LONpeVV.png]

Godło Rzeszy Bialeńskiej w formie pieczęci

[Obrazek: cJIVd2o.png]

Jest to moja finalna propozycja przedstawiona Wysokiemu Zgromadzeniu. 

Wiadomości w tym wątku
RE: I sesja Sejmu II Rzeszy Bialeńskiej [symbolika] - przez Ronon Dex - 06-06-2019 05:38

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości