• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgłoszenia tematów "Colloquia Bialenica"
(18-12-2021 23:29)Helwetyk napisał(a): Na motywie narracji, temat zagospodarowania wyludnionych obszarów (por. http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...8#pid29008) sam się nasuwa. Likwidować? Konserwować? Burzyć i budować od nowa?
Ja byłbym za przemianą z nawiązaniem do dotychczasowej historii, ale doświadczenie mówi, że rzadko tak się dzieje, bo łatwiej jest tworzyć coś nowego niż czytać masę archiwaliów. Dlatego nie naciskałbym na tzw. młodych.

(18-12-2021 23:39)Helwetyk napisał(a):
(18-12-2021 23:34)Ametyst Faradobus napisał(a): Jak ktoś znowu zacznie pieprzyć o wysadzaniu wysp tak jak to było ze Srumunią to mnie szlag jasny trafi, krew nagła zaleje.
Hear, hear. Mnie również boli — wiadomo, że o wiele mniej — także usypywanie nowych, ogromnych obszarów względnie ich przejmowanie. Gdyby obecnie ktoś chciał założyć nową mikronację, to w zasadzie gdzie mógłby się ulokować, z istniejących już ziem? (['] dla aktualnej mapy politycznej Pollinu).
Na Nordacie jest trochę miejsca, na Vaarlandzie także, w sytuacji innych kontynentów niespecjalnie się orientuję.

Wiadomości w tym wątku
RE: Zgłoszenia tematów "Colloquia Bialenica" - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-12-2021 08:05

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości