19-12-2021 12:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2021 13:02 przez Salvador Estela Sonnero.)
(18-12-2021 15:40)Ametyst Faradobus napisał(a): Oni ostatnio wprowadzili trzy rodzaje diuka: diuk, diuk-starosta i diuk-wojewoda.
To było prawie rok temu ...
(18-12-2021 20:22)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): No ja też próbuję namówić Bialeńczyków do stworzenia opozycyjnej partii (póki co z marnym skutkiem), ale nie przyszło mi do głowy, żeby ich zmuszać.
Zabawa w politykę czy opozycję przy parlamencie niepochodzącym z wyborów jest raczej średnia, więc mimo szczerych chęci i wysokich zdolności może być ciężko kogoś do tego przekonać. Nie twierdzę przy tym, że są odpowiednie "zasoby ludzkie" do wprowadzania wyborów do Zgromadzenia. Przerabianie parlamentu na polityczny pbf też raczej nie wchodzi w grę.
(18-12-2021 22:56)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): https://forum.muratyka.ct8.pl/index.php?...5%82a-r33/
Albert Fryderyk de Espada napisał:
Wiele ostatnio mówi się o napiętych relacjach między Republiką Bialeńską a Republiką Muratyki. Po paru tygodniach (najlepiej, jak w obu krajach zmienią się prezydenci; w Muratyce w styczniu, w Bialenii w lutym) będzie można powrócić do rozmów pomiędzy dwoma państwa, które szanują nawzajem swoją suwerenność i nie dążą do integracji na siłę.
Ja ze swojej strony mogę jedynie przeprosić Kaspara Waksmana i Piotra Pawłowa, że pod wpływem emocji przyczyniłem się trochę do eskalacji sporu.
Mam nadzieję, że uda się w przyszłości poprawić stosunki i nawiązać jakąś współpracę. Muratyka może zapewnić pewien powiew świeżości.
(—) Salvador Estela Sonnero