Cytat:Nie obraź się, ale proponowane przez Ciebie znaki mi się po prostu nie podobają. To nic osobistego, po prostu jakoś to nie jest „mój styl”.O co się obrażać? O odmienność gustów czy upodobań? Bez jaj...
Cytat:Gwiazda ma inną obwódkę - można ją zobaczyć w galerii.A faktycznie, widać przy powiększeniu. Granica Twojej obwódki jest złota, a nie czerwona jak w oryginale... Mój błąd... przeoczyłem.
Cytat:Ewentualnie będę mógł wnioskować o „podwyższenie” limitów...Oczywiście, ale jednak w pewnych granicach rozsądku, bo jednak jednym z zamysłów było uzależnienie możliwości gwardii od posiadanego tytułu szlacheckiego, w ramach zwiększania ich znaczenia w praktyce.
Inna sprawa, że można ustanowić kolejne zamienniki dla sprzętu współczesnego - ale wtedy oczywiście musiałbym dokonać tego dla wszystkich równo z uwzględnieniem poziomu tytułu szlacheckiego. Ale jeżeli nam się zabawa w gwardie lenne będzie rozwijać to uczynię to z ochotą...
Sądzę, że jeśli byłaby taka wola aktywnych budowniczych gwardii to mógłbym przeanalizować jeszcze raz kwestie lotnicze i nieco rozciągać proporcjonalnie zamienniki... Jak to mówią pożyjemy, zobaczymy. Jeśli nam się ta zabawa będzie rozwijała i sprzyjała aktywności to na pewno nie będziemy jej hamować, a wprost przeciwnie.
Cytat:Ale generalnie liczę, że współpraca między naszymi gwardiami, pomimo różnic historycznych, będzie się rozwijać. W końcu wszyscy jedziemy na tym samym wózku...Ależ nic nie stoi na przeszkodzie... To zabawa, a nie real. A zresztą w realu zdażały się różnice poziomów technicznych armii o 20-30 lat. Gdy nad Wietnamem ścierały się samoloty bojowe ponaddźwiękowe, to w Ameryce Południowej walczyły ze sobą tłokowe myśliwce z czasów DWS.
Zresztą nigdzie nie jest napisane, że gwardie mają być wewnętrznie jednolite historycznie - to tylko wola i pomysły tworzącego gwardie. Mogą mieć różne elementy - nawet z różnych epok. Decyzja i pomysłowość tworzącego.