• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana składu Zgromadzenia - konsultacje
(29-12-2021 00:35)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja mam taką hipotezę, że brak wybieranego parlamentu już do reszty wyelimował zabawę w politykę w Bialenii. Może gdyby udało się wzmocnić Radę Republiki, to coś by drgnęło?
Może, ale z drugiej strony mamy dość kameralne grono osób chcących aktywnie bawić się w politykę. Zobacz, że przy ostatnich wyborach do RR jakoś specjalnie nie było chętnych kandydatów. Raptem 4 na 3 miejsca.

Do tego mamy już dość sporą stabilność prawną, a więc pomimo jakiś tam korekt to nijakich rewolucji nie robimy - siłą rzeczy atrakcyjność zasiadania w ZN jest delikatnie mówiąc średnia. Nie wiem czy w tej materii jest możliwość jakiegoś "życia politycznego". Może lepszym rozwiązaniem jest próba stworzenia tego nowego regionu, w takiej formule by sprawy wewnętrzne były na razie dość otwarte - dało by to pole do popisu dla "polityków", bo należało by cały wewnętrzny system regionu stworzyć. W tym widzę chyba jedyną drogę do zabawy w politykę, bo Bialenia jako całość jest politycznie i ustrojowo stabilna.

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmiana składu Zgromadzenia - konsultacje - przez Ronon Dex - 29-12-2021 09:25

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości