• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana składu Zgromadzenia - konsultacje
(30-12-2021 15:03)Helwetyk napisał(a):
(30-12-2021 14:52)Salvador Estela Sonnero napisał(a): […] tracimy energię […]. Drobna zmiana regulaminu kosztowała mnie jakąś godzinkę pracy, co nie było jakąś czystą przyjemnością […].
Będąc jak najdalszy od wtrącania się w sprawy wewnętrzne i układania innym (mikro)życia, dokonałem tendencyjnej redakcji cytatu.

Przy czym — nie zamierzam bronić „modelu leockiego” jako najlepszego z możliwych. Na początku zadaliśmy sobie pytanie o to, czy przepisy sprawiają nam przyjemność, czy chcemy się nimi zajmować, i udzieliliśmy na te pytania odpowiedzi przeczącej; z pełną świadomością tego, że zamykamy się w znacznym stopniu na potencjalnych i obecnych studentów prawa.

Uważam jednocześnie, że każda mikronacja powinna sobie te pytania zadać i udzielić na nie odpowiedzi. Model współczesnego państwa prawnego nie jest jedynym możliwym.

No i dziękuję uguem za tę wypowiedź. Mam nadzieję i tego wszystkim życzę, by moje krajanki i krajanie tez doszli do takich wniosków.

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmiana składu Zgromadzenia - konsultacje - przez Karol Medycejski - 30-12-2021 15:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości