30-12-2021 22:48
(30-12-2021 22:38)Karol Medycejski napisał(a): Bialeńczycy nie wybrali Akrypy wbrew stolikowi, bo twój stolik Andrzeju już wówczas nie istniał, koterie zaczęły tworzyć się gdzie indziej, a tobie władza i wpływy przeciekać przez palce, co zresztą pośrednio doprowadziło potem do tego, że się obraziłeś i sobie poszedłeś.Osoby, które w największym stopniu budowały Bialenię zagłosowały na Sapiehę. Przegrał, bo większość obywateli zagłosowała na Akrypę. Ja bym z Akrypą wygrał, Ronon też by z Akrypą wygrał, ale wystawiliśmy słabego kandydata, co było błędem.
(30-12-2021 22:38)Karol Medycejski napisał(a): Filip Gryf był władcą fasadowym, który był z kolei tolerowany przez osoby, które miały najwięcej do powiedzenia wówczas w Sarmacji, być może panował, ale raczej nie rządził, nawet biorąc pod wagę swoje teoretyczne kompetencje. Jak to się zresztą potem skończyło wszyscy wiemy.Filip Gryf nie wykorzystał swoich możliwości ze względu na brak doświadczenia. Ale mógł je wykorzystać i zapewne nikt by go siłą nie odsunął.
(30-12-2021 22:38)Karol Medycejski napisał(a): Życie jest tam, gdzie można dobrze żyć i realizować swoje pasje i pomysły, a także, gdzie jest po prostu dobra zabawa. Zabawa, którą coraz większe grono mirkonautów realizuje po pracy, co nie pozostaje bez wpływu na ich wirtualną aktywność. I jak tak popatrzymy na ostatnie miesiące, to wydaje mi się, że to życie, czy raczej v-życie, przesuwa się jednak w trochę inne miejsce, niż te przez ciebie wymienione.No dobrze, w Leocji jest wysoka aktywność, ale w Bialenii i Muratyce też, a to w dużej mierze dzięki osobom, które chcą się bawić w mikroświat po staremu, walczyć o władzę, prowadzić niekończącą się dyskusję o zjednoczeniu Nordaty, realizować utopijne wizje i po prostu się ze sobą trochę ponawalać.
(30-12-2021 22:38)Karol Medycejski napisał(a): Oszczędź mi proszę tego propagandowo-pseudomotywacyjnego bełkotu.Niestety nie mogę spełnić Twojego życzenia.