01-01-2022 16:26
(01-01-2022 15:45)Ametyst Faradobus napisał(a): Nienawiść to złe słowo, podobnie jak "patrzenie z góry". Moim zdaniem to jest kwestia zaufania.Osobiście nie przypominam sobie byśmy tutaj reprezentowali jakąś "nienawiść, a nawet byśmy atakowali tutaj jakies państwo, włączając w to Muratykę... no "nie lubimy się" z Sarmacją, ale to konflikt historyczny, o racjonalnych podłożach i chyba "odwieczny".
Musielibyśmy przyjąć założenie, że Muratyka = Waksman i Waksman = Muratyka. Co zabawne w wypocinach wspomnianego Waksmana nt. przyczyn zerwania stosunków z Bialenią padł ponoć nawet przykład, że niby zaczęło się od mojej krytyki jego "wspaniałego forum". No litości - jeżeli uwaga na temat tego, że graficznie coś mi się nie podoba jest jakimś "atakiem" i to od razu na inne v-państwo, to ktoś ma chyba problemy sam ze sobą, albo zwyczajnie "pod kopułą nie po kolei".
W mikroświecie robi się różne rzeczy, jedne się podobają, a inne się nie podobają, a jeszcze inne jednym się podobają, a innym nie. Gdybym miał odbierać tak każdą krytykę mojej roboty - tutaj czy gdziekolwiek to musiałbym już być na wszytskich wokoło śmiertelnie obrażony. Sądzę, że dotyczy to niejednego z nas...
Oświadczam więc, że do samej Muratyki nigdy nic nie miałem, co więcej w ogóle tam nie bywam, wręcz nie zaglądam - nawet nie wiem na czym polega ich działanie, to trudno bym miał na ten temat w ogóle jakieś zdanie (ani pozytywne, ani negatywne). Zajrzałem tam tylko dlatego, że link do tego nowego chyba wówczas forum wklejono tutaj - i to chyba w celu takim, byśmy się mieli nim zachwycać. Niestety mojego zachwytu nie wzbudziło, a wręcz przeciwnie... co wyraziłem i tyle. Nie wszystko musi mi się podobać... szczególnie w sferze takiej, która dotyka po prostu gustu (w tym przypadku strony wizualnej for czy stron internetowych) - a te jak wiadomo są trudne do obiektywnej oceny.
Co więcej jeżeli jakiekolwiek działania czy zachowania mi się nie spodobały, to dotyczyły akurat personalnie konkretnej osoby czy konkretnych osób, a nie v-kraju jako takiego. A do tego zwyczajnie dotyczyły wypowiedzi na naszym forum, a nie na forum Muratyki. Bo tam to mi zdażyło zajrzeć może z parę razy i to w konkretne podlinkowane miejsca - podlinkowane dodam, na naszym forum. Nawet sobie "Stempla" tam nie uruchomiłem, bo czekałem zbyt długo aż mi tam konto aktywują (chyba ze 3 dni), to i olałem (i to na długo przed tym niby "konfliktem").