03-01-2022 22:06
No to co, panowie lennicy, nie ma chyba sensu za dużo gadać, bo się znudzimy, zanim wystartujemy.
W Rzeszy obowiązuje Ustawa o wspólnotach lenn i wolnych miast. Czy wszystkim odpowiada nazwa "Departament Mon"?
Kto będzie osobą odpowedzialną za reprezentowanie danej wspólnoty przed władzami Rzeszy Bialeńskiej? Ja mogę, ale nie muszę.
Myślę, że nie ma większego sensu, żebyśmy mieli się bawić w prawodawstwo mikroregionalne, dlatego wystarczy chyba całkiem krótki statut:
W Rzeszy obowiązuje Ustawa o wspólnotach lenn i wolnych miast. Czy wszystkim odpowiada nazwa "Departament Mon"?
Kto będzie osobą odpowedzialną za reprezentowanie danej wspólnoty przed władzami Rzeszy Bialeńskiej? Ja mogę, ale nie muszę.
Myślę, że nie ma większego sensu, żebyśmy mieli się bawić w prawodawstwo mikroregionalne, dlatego wystarczy chyba całkiem krótki statut:
Cytat:My, niżej podpisani, postanawiamy o powołaniu do życia Departamentu Mon ze stolicą w Anomaliowie. Celem Departamentu jest tworzenie wspólnej narracji oraz pogłębianie współpracy między naszymi lennami, miastem stołecznym i bazą wojskową.@AleksanderNovak @Joahim-von-R @'Ametyst Faradobus' @'Ronon Dex' @'Tymoteusz Piechota'
Wszystkie decyzje dotyczące całości Departamentu, również przyjmowanie nowych lenników do Departamentu, postanawiamy podejmować zwykłą większością głosów.