(07-01-2022 12:51)Iwan Pietrow napisał(a): 2) Jeśli chodzi o dział "pałacowy" to takie rozwiązanie jest w porządku. Może orła zamienić na mój portret (swój awatar "oprawiłbym" w ramkę)? W samym dziale dodałoby się mój rozszerzony opis. Można też dać część "Znane osobistości o Iwanie Pietrowie" np. jak tutaj.Na stronie tytułowej pozostawiłbym jednak carski herb, a to co proponujesz to już w środku. Na górze strony blok z czarnym podkłądem, tak aby był jakby częścią nagłowka. Natomiast poniżej już kwestie "pałacowe", na normalnym tle
Na próbę, coś takiego: https://gov.bialenia.org.pl/brodria/car-brodrii/
Na stronie tytułowej "Car Brodrii" jako urząd, a w środku na pierwszym miejscu własnie portret i opis aktualnego władcy.
Natomiast tytuł kafelek na stronie głównej może lepiej nazwać "Pałac Carski"? Co sądzicie?
(07-01-2022 12:51)Iwan Pietrow napisał(a): 1) Czy na stronie tytułowej istnieje możliwość dodania opisu Brodrii i przeniesienia informacji "Ostatnio na forum" poniżej opisu, ewentualnie w jakieś inne miejsce, np. jako oddzielna podstrona widniejąca jako kafelek z lewej strony?Bez problemu. Proszę o krótki tekst, a jako ilustrocję wstawię ten schematyczna mapkę Brodrii - zrobię na bazie tego co dawałęm do załączników powołania Nan Di i etnarchatów. Test na kilka zdań, góra kilkanaście zdań - a jeżeli ma być jakiś duzy opis Brodrii to dam przycisk do przejścia do całości.
Natomiast kafelek z tematami na forum na którymś z bocznych "sidebarów" to zły pomysł - próbowałem, z racji wąskiego formatu kafelka ścina testy w zasadzie do jednego, dwóch słow i jest to nieczytelne. Jednak taki zapis aktualności forum jest bardzo ważny na stronie. Przyznam, że ja już od pewnego czasu wchodzę do Bialenii przez stronę, m.in. dlatego, że widzę aktualne tematy, a nie jak na forum tylko parę ostatnich postów.
(07-01-2022 12:51)Iwan Pietrow napisał(a): 5) Obok godła Brodrii na górze strony dodałbym napis "Carstwo Brodryjskie". Teraz jest jakoś tak pusto...Akurat to może tylko Helwetyk... w ten element nie jestem w stanie ingerować, podobnie jak w Bialenii. Ale wstawianie tam czegokolwiek to zły pomysł. Ten obrazek (godło) powiela się na każdej stronie - bez względu na zastosowany podkład (który możne dawać na stronach indywidualnie). W przypadku podkładów "tematycznych" będzie to przeszkadzało. Dlatego w Bialenii też nie ma takiego napisu "Republika Bialeńska". Pooglądaj stronę Bialenii, tam jest wiele podkłądów tematycznych i pakowanie wszedzie napisu "Republika Bialeńska" byłoby nieciekawe. Inna sprawa, że technicznie (taki kupilismy szablo) ten obrazek widoczny wszedzie, jest właśnie w tym a nie innym miejscu czyli z boku, z lewej.
A tak w ogóle to mamy w nazwie państwa "Carstwo"? Chyba trzeba to jakoś usankcjonować...