(07-01-2022 14:48)Iwan Pietrow napisał(a): Wolałbym jednak tę opcję z portretem na stronie tytułowej. Na stronie "pałacowej" można w środku umieścić dwie grafiki obok siebie - godło i portret.Nie ma sprawy - Ty tu rządzisz. Ale moim zdaniem to wygląda gorzej niż carskie godło... Wstawiłem na próbę - https://gov.bialenia.org.pl/brodria/
(07-01-2022 14:48)Iwan Pietrow napisał(a): Ok, dobrze wiedzieć, że to się da. A jak z tym?
Cytat:
Zastanawiam się nad jeszcze innym rozwiązaniem, aby na stronie tytułowej zamieszać krótkie fabularyzowane informacje o tym co się dzieje w Brodrii - np. w takiej formie. Czy jest to w ogóle technicznie możliwe?
Moim zdaniem nie do końca najlepszy pomysł... oczywiście dać się da, po prostu można wstawiać kolejne bloki (czy w pewnym momentcie będzie to kilka stron z numeracją to nie wiem.
Niestety nie mozna zastosować widżetu z "newsami", bo jak nadminiłem mamy tylko jeden klucz licencyjny i strona Brodrii może być tylko podstroną Bialenii z ograniczona funkcjonalnością. Możewmy manewrować tylko w obrębie tworzenia podstron. Oczywiście może zrobic stronkę "Wieści z Brodrii" i tam to umieszczać, może to być kafalek z przejściem lub można to umieścić w menu.
Inna sprawa, że bazując na forum powinniśmy mieć jednak w tym miejscu "nowości z forum", ale można zrobić tak, że będziemy umieszczać jeden blok z "zajawką" do aktualnego wydażenia oraz przejściem do "Wieści z Brodrii". Tylko za każym razem trzeba to będzie ręcznie wstawiać, automatyzmu nie będzie.