• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata nt. Gabinetu
Wydaje mi się to bardziej dyskusją po za parlament bo chyba wszyscy się zgadzamy, że przy aktualnym ustroju nie ma co się bawić w rząd z jakimiś klasycznymi ministerstwami (chyba, że będziemy się bawić w sytuacje gdzie Prezes Policji będzie MSW, Sędzia Ludowy będzie Minister Sprawiedliwości, Marszałek Ministrem Wojskowości, Prezes BZS Ministrem Sportu, itd. co jednak wydaje mi się tylko nadbudową tytułów). Jeśli jest potrzeba jakiejś funkcji która wykonuje powiedzmy stale swoją role i nie jest okresowa nie mamy od tego ministrów lecz konkretne urzędy a w przypadku spraw bardziej konkretnych Prezydent może powoływać kogoś w ramach potrzeby. Jeśli ktoś chce się zgłosić z jakąś rolą nie ma potrzeby Premiera lecz może to zrobić bardzo bezpośrednio, tak samo gdy Prezydent czuje potrzebę kogoś, na ten przykład uzna, że potrzebuje pomocy z zagranicą to może ogłosić, że szuka MSZ.

Takie sprawy jak Rząd są lepszym pomysłem przy ustroju gdzie odłączymy od rządzenia i bezpośredniej polityki głowę państwa.

Co do MK to ja również dziękuje ale zabrzmiało to jak zakończenie mojego urzędowania. :/
Liczę, że uda mi się jakimś sposobem jednak utrzymać najlepszy kolorek na forum. :c
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Wiadomości w tym wątku
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Akrypa Ali Shariati - 09-06-2019 20:44
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Ali ibn Abi Talib - 11-06-2019 10:26
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Ronon Dex - 11-06-2019 10:33
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Ronon Dex - 11-06-2019 10:58
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Ali ibn Abi Talib - 11-06-2019 14:43
RE: Debata nt. Gabinetu - przez Ronon Dex - 11-06-2019 18:21

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości