08-01-2022 11:21
(08-01-2022 11:05)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Mamy problemy z osiąganiem kworum. Jeśli jest niechęć do zmian prawnych (bo Poważne Państwo nie zmienia ciągle podstawowych ustaw, itd.), to może chociaż dałoby się jakoś wyeksponować głosowania, by nie ginęły w zalewie innych wątków?Moim zdaniem jedyną skuteczną metodą jest wysyłanie PW o głosowaniu do członków zgromadzenia... robiłem to parokrotnie i praktycznie zawsze skutkowało.
Inną sprawą jest problem z kiepskim swego czasu pomysłem na przyznawanie obywatelstw osobom, którym użyczyliśmy miejsca na forum. Chodzi mi Suderland, bo akurat z Brodrią problemu nie ma, bo aktywni Brodryjczycy to akurat również aktywni Bialeńczycy. Oczywiście nie czynię Suderlandczykom z tego nijakiego zarzutu, dla mnie to zupełnie zrozumiałe, że nie interesuje ich bialeńskie prawo, tak jak i mnie nie interesuje suderlandzkie. Może jednak warto by to trochę zmodyfikować i uznać, że obywatelstwo mają przyznmane, ale jest to obywatelstwo "zwykłe", a nie "aktywne" - co spowoduje, że nie będą członkami ZN i nie będą się liczyli do kworum.